Pulzar

BUDAPEST FRIDGE FESZTIVÁL 2010

Novemberben a hegy a városba költözik. A legnagyobb snowboard- és sí világsztárok egy 34 méter magas ugratón, a Felvonulási téren.

Budapest Fridge Fesztivál
FRIDGE Budapest szívében



Két zenei helyszín és olyan fellépők mint RONI SIZE feat MC JAKES, GRANDMASTER FLASH, DUB FX and CADE, a BRAINS, a TANKCSAPDA, a KOWALSKY MEG A VEGA, az ANIMA SOUND SYSTEM, JAMES ZABIELA, OLIVER HUNTEMAN vagy CHRISS. Kiállítás és vásár a téli forgatagban, forralt borral és pirított mandulával.

….A csúcson vagy.  A jeges szél az arcodba csap. Alattad a szédítő mélység és egy szinte függőleges hófal. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben. Még egyszer ellenőrzöd a boardod és elindulsz. A világ megszűnik körülötted. Csak a siklás van... Az ugrás… Az érkezés… A lüktetés...Az őrjöngő tömeg tapsvihara hoz vissza a valóságba. Megint megcsináltad…..

A helyszín azonban ezúttal, nem az Alpok valamelyik csúcsa , hanem a magyar főváros, Budapest szíve.  2010. nov. 11-től 14-ig a Hősök Tere és a Felvonulási Tér a sízők és boardosok birodalma lesz. Ekkor rendezik ugyanis a MONSTER Budapest Fridge Fesztivált. A sí- és snowboardpályák, a havas lejtők és hütték hangulata a 2 milliós nagyvárosban.
Egy óriás ugrató, a világ legjobb riderei , sztár DJ-k,  koncertek, kiállítás és vásár.
Négy napos folyamatos pörgés,  buli , lüktetés.

Ez a típusú extrém fesztivál már több európai városban került megrendezésre nagy sikerrel. MONSTER Budapest Fridge néven most debütál Budapesten. A rendezvény egyedülálló Közép – kelet Európában.  Sí, snowboard, téli  kiállítás , fesztivál.
Körülbelül 10 éve kerültek be  ezek a versenyek  a nagy városokba, hiszen néha a "hegy könnyebben megy az emberekhez,  mint az emberek a hegyhez”.
Európában az Air&Style volt az első ilyen  jellegű verseny  Ausztriában, Innsbruckban.

A helyszín
A Fesztivál helyszíne a Hősök Tere mellett a  Felvonulási Téren  egy 15.000nm-es terület.
A rendezvény építése 10 napig tart.
A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató(rámpa) lesz. Ez egy 34 m magas mobil építmény, amely, - magasabb, mint egy tízemeletes lakóház!!!!
Ilyen méretű, és jellegű mobil építmény felépítésére, még nem volt példa Magyarországon. A magassága tehát 34m, hossza kb. 120m,  szélessége 10-16m.  Az acél szerkezetre lemez és fa borítás kerül, amelyre jön majd a hűtőrendszer és a hó.. A rámpára a versenyzőket, egy külön erre a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely kb. 3 perc alatt ér fel az építmény tetejére.
A havat egy holland cég gyártja , akik  folyékony nitrogén segítségével állítják  ezt elő. A hóra -  bármennyilyen hihetetlen -  akár  + 15 C fokban is garanciát vállalnak. Megközelítőleg 200 tonnát  készítenek az eseményre, oly módon, hogy az első napra legyártják a legnagyobb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát. A rámpán 30-40 cm vastagságban  áll majd a hó,és egy alácsövezett hűtőrendszer segít abban, hogy még tartósabb legyen a pálya.
Az ugrató mellett három nagy sátor várja  a látogatókat  nov. 11-től 14-ig, csütörtöktől vasárnapig.  Az 1.200 nm-es Kiállítási sátor , A PartyAréna - 1.300 nm-en  és  egy   emeletes,  terasszal ellátott 700 nm-es VIP sátor  .

A verseny
Technikailag mindig nehezebb egy városi ugratón ugrani, ugyanis a körülmények sokkal mostohábbak mint a természetes környezetben. Nehezebb megfelelő minőségű havat készíteni és  kezelni a pályát. A versenyzőknek nem igazán van bemelegítési lehetőségük, illetve van, de már az első ugrásnak is   legalább  20 méteresnek kell  lenni a biztonságos érkezéshez.
Ezek a versenyek a trükkökről szólnak,  amelyek több szempont szerint pontozhatóak, de a legfontosabb a minél stílusosabb és szebb kivitelezés.  Olyan srácok lesznek Budapesten, akik  igazi profik, akik   mögött több tízezer dolláros szponzorációk állnak.

Ott lesz  a Hősök Terén többek között a többszörös Air and Style győztes osztrák Stefan Gimpl és a tavalyi  első helyezett  Marco Grilc is feltűnik a 34 méter magas ugratón! Akik a sízésre esküsznek, azok sem maradnak nagy nevek nélkül, mert jönnek a feltörekvő freeski legkomolyabb arcai is! Samy Carlsson, Simon Dumont, Jon Olsson és még sorolhatnánk. A A magyar riderek közül Liptay Dávid , Truso Lukács és Csanaky Peti próbálják megvédeni  a hazaiak becsületét.

A party
Az ugrató melletti Nagyszínpadon, három kis színpadon és a PartyArénában a versenyek előtt, alatt és után folyamatos a pörgés, a bulizás, a lüktetés, miközben orrunkba mélyen beleivodik a forralt bor illata. Kint  a szabadban koncertet ad többek között GRANDMASTER FLASH, DUB FX and CADE, a BRAINS, a TANKCSAPDA, a KOWALSKY MEG A VEGA, az ANIMA SOUND SYYTEM.  A  PartyArénában  22.30-05.00 -ig  olyan sztárok keverik a zenét, mint JAMES ZABIELA, OLIVER HUNTEMAN, CHRISS, stb..

….A  Hősök Tere legmagasabb csúcsán vagy.  A jeges budapesti szél az arcodba csap. Alattad  Európa egyik legnagyobb hóval borított ugratója. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben. Még egyszer ellenőrzöd a boardod és elindulsz. A világ megszűnik körülötted. Csak a siklás van... Az ugrás… Az érkezés…A lüktetés... Az őrjöngő tömeg tapsvihara hoz vissza a valóságba . Ezt sosem felejted el…. MONSTER Budapest Fridge Fesztivál 2010....

Flyer

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó