Pulzar

Belépő
Mindenkinek8 000 Ft

Partyajánló

Sziget 2007 @ Óbudai hajógyári sziget

Sziget 2007 @ Óbudai hajógyári sziget

A Sziget Fesztivál főbejáratához (K-híd) legközelebb eső helyszín, mondhatni a fesztivál legelső színpada, a Mokka Cuka.

A közvetlenül a Sziget Városközpontja mellett elhelyezkedő, jellegzetes kör alakú, sátortetős táncteréről messziről megismerhető Mokka Cuka egész nyáron kiváló programokkal várta a szórakozni, táncolni vágyókat. Nem lesz ez másként a Sziget ideje alatt sem, sőt a Mokka már a szerdai nyitás előtt megkezdi az egy hét együttlétet és a fesztivál 8-ai nyitónapja előtt is zenés programmal várja az érdeklődőket. Az alapozó esteken 5-étől 7-éig Garfield és Pedro várja este 10-től hajnal 4-ig mindazokat, akik már a fesztivál kezdete előtt szeretnék jól érezni magukat. Ha hinni lehet a tavalyi történeteknek a Mokkában már ezeken az alapozó napokon is óriási bulik voltak.

Augusztus 8-ától egészen az utolsó nap utáni délutánig a Sziget Fesztivál ideje alatt teljes erővel dübörög majd a Mokka. Az éjszakák a tört ritmusok jegyében zajlanak majd, míg reggel 6 órától délután kettőig inkább a 4/4 ütemek dominálnak majd.
A talpalávalót a drum and bass, hip hop, breakbeat és house stílusok neves hazai és külföldi képviselői szolgáltatják, lefedve ezen stílusok különböző irányzatainak széles spektrumát.
A nyitónap vendége az elképesztő mixtechnikájú Temper D lesz, aki a keményebb drum and bass híveit örvendezteti meg friss zenékkel és parádés mixekkel.
Csütörtökön a szállósabb és a széttörtebb dobbasszus két kiemelkedő lemezlovasa szórakoztatja majd a közönséget a magyarok mellett, ők a Good Lookingot is megjárt atmospheric mester, ASC és a Bassbin kiválósága, DJ Fracture.
Pénteken 22 óra felé egy extrém koncert következik. A Skinny Puppy utolsó két albumán közreműködő és európai turnéjukon előzenekarként funkciónáló breakcore vadállat Otto von Schirach és cimborája, a dobos, énekes Pándi Balázs másfél órában megmutatja a legőrültebb zenét a leggyorsabb tempón. Majd éjféltől a lényegesen mulatósabb breakbeaté a főszerep, a stílus egyik alapító atyja, B.L.I.M. tart bemutatót Palotai és a többi magyar DJ segítségével.
Szombaton a legendás Metalheadz kiadó két veteránja, A-Sides és DJ Lee kalandozik a drum and bass szerteágazó birodalmában.
Vasárnap az ütemprofesszor Equinox és a nagy múltú Renegade Hardware vezérdj Ink méri össze erejét egy barátságos mérkőzésen.
A hétfőt minden törtek alapjának, a hip hopnak ajánlják. Az est különlegessége egy Kezdetphiai élő koncert zenekarral, majd az angol Grand Central kiadó húzóembere, Peter Parker zsonglőrködik a fekete korongokkal.
A keddi zárónap a drum and bass legmókásabb ága a kifejezetten táncparkettre szánt jump up ünnepe lesz, hogy még egyszer utoljára az egy hét együttlét végén megmozgassa a szigetelők táncizmait. A fináléban a brit Taxman (Ganja Rec.) lesz minden fesztiválózó személyi edzője.
Nem feledni, hogy akinek az éjszaka nem volt elég, azok reggel 6-tól egészen délutánig folytathatják a bulizást a legjobb magyar house, minimal, progresszív és breakbeat DJ-k irányításával. A hét folyamán Blackma, Kühl, Naga, Beta, Benedek, Schiipman, ManicN, André, Slide, Lank, Candyman, Naga, Beta és Marvin pörgetnek az afteren.

Részletes program

A Mokka Cuka a Sziget térképen 33-as számmal jelzett vendéglátóhely, közvetlenül a Városközpont (9-es programhelyszín) mellett.
Mokka Cuka is the pub no.33 on the Sziget map, next to the City Center (Program venue no.9).

Mokka Cuka: Sziget alapozó estek
08. 05. vasárnap 22:00-04:00 > Spikey
08. 06. hétfő 22:00-04:00 > Garfield
08. 07. kedd 22:00-04:00 > Pedro

Mokka Cuka @ SZIGET Festival 2007

aug. 8. szerda - drum and bass

TEMPER D (Offkey - UK)
SKC (Tactile)
CHRIS.SU (Tactile)
MINDSCAPE (Fokuz, DSCI4)
JADE (BSE Rec., Moving shadow)
MATT-U (X-tinction Agenda, BSE Rec., Moving shadow)
Munk (Renegade Hardware, X-tinction Agenda)

AFTER DJs 06:00-14:00
Blackman | Benedek

Temper D (Offkey - UK)

Temper D fiatal brit drum and bass producer, aki eddig inkább kis kiadóknál jegyez maxikat, bár Exile haverjával a Renegade Hardware-en is volt megjelenésük. A kemény, erősen techno befolyásolta zenéket készítő Temper D azonban elsősorban nem mint producer, hanem mint villámkezű DJ érdekes. Ebben a minőségében több száz jelentkező közül megnyerte a legnagyobb drum and bass fórum, a DogsOnAcid és a Kiss FM rádióadó közös mixversenyét. Ha hasonlítani kell valakihez stílusát, Temper D mixeiről épp Andy C ugrik be, úgyhogy igazán érdekes és mixtechnikailag parádés estére számíthatunk.
Temper D a közelmúltban csatlakozott a Raiden alapította Offkey kiadóhoz, ahol olyan arcokkal került egy helyre, mint a német vadállat, Panacea, az orosz Prode, a brit The Sect vagy a Propaganda.



aug. 9. csütörtök - drum and bass

ASC (Covert Operations, Offshore - UK/USA)
FRACTURE (Inperspective, Bassbin, Compund One - UK)

BRATWA (Tactile, Different Drum)
REN (Töréspont)
MENTALIEN (3K, IPC)
SNATCH (Spinline, Braindeath)
FOCUS (Tilos, Airbag)
CHINO (Töréspont)

AFTER DJs 06:00-14:00
Naga | Schiipman

ASC (Covert Operations, Offshore - UK)

James ASC 15 éves korában kezdett érdeklődni a számítógépes zeneszerkesztés iránt, de mire a 16-ot betöltötte már hetente jelentkező rádió műsora volt egy helyi londoni kalóz adón, miközben egy jóbarátjával otthon az Atarin gyártotta az ütemeket. Kis idő elteltével sikerült összespórolnia egy kisebb házi stúdióra, melyet Future Link nevű partnerével használt közösen. A duó szépen lassan kezdte magát kiismerni a zenei világban, de a sors nem volt kegyes hozzájuk: egy vírusnak köszönhetően az évek során felgyülemlett zenei adat mind elveszett, és a csalódótt ASC kisebb szünet után egyedül folytatta tovább a munkálkodást.

Első demo felvételeivel rögtön sikert aratott: a Nu Directions, valamint a Good Looking Records is azonnal lecsapott néhány szerzeményére. A kiadások szépen lassan követték egymást, és ahogy a zenék gyűltek egyre jobban körvonalazódott a debütáló album ötlete, amelynek Environments címe a legendás Future Sound Of London albuma felé főhajtás. Az FSOL annyira mély benyomást tett ASC zenei pályafutására, hogy létrehozta az Intex Systems címre keresztelt projectet, amelyen stíluskorlátok nélkül próbálja tovább vinni a zenékkel való kisérletezést. 2006-ban újabb albummal jelentkezett saját Covert Operations labeljén, ahol szóló kiadványain kívül olyan neveknek ad otthont, mint a Future Engineers, Mav és ICR.

DJ Fracture (Bassbin, Inperspective, Compound One - UK)

A londoni születésű Charlie Fieber zenei örökségét édesapja lemez gyűjteményéből merítette. "Mindig szerettem régi blues, és rock lemezeket hallgatni, melyeket ma zenéimben sample-ként hallhattok vissza." A gitáros múltal rendelkező apát sokkolta fia egyre növekvő érdeklődése a hardcore, és techno hangzások iránt, de kénytelen volt beletörődni és elfogadni a változást.
Mint szinte minden angol ravernek abban az időben, Charlienak is a népszerű kalóz rádiók adták meg a lehetőséget, hogy előszőr megmutathassa ízlését, és tehetségét a hallgatók számára. Első produceri probálkozásait 14 évesen követte el, majd az évek során egyre komolyabban foglalkozott saját hangzása kialakításával. Megismerkedett DJ Neptune-al, akivel mai napig tartó barátsága a lemezek cimkéjén is vissza köszön. Első megjelenésük 2002-ben, a legendás Droppin' Science kiadón látta meg a napvilágot, majd az Ohm Resistance, valamint Paradox Outsider labelje is figyelmes lett a lelkes újoncokra. A stúdiómunkák közben természetesen a lemezek pörgetésére is szakít időt: a havonta jelentkező Technicality néven futó bulikon ismerte meg az Inperspective csapatot, köztük Macc-et, akivel egy kollaboráció erejére össze is tették tudásukat. Jelenleg a Bassbin, és egyéb megjelenések mellett folytatja társával a hangzásuk csiszolását, valamint labeltársával, Senses-el tervbe vett közös nóta is elkészítésre vár.



aug 10. péntek - breakcore, breakbeat

22.30
Otto von Schirach (Schematic, Ipecac - USA)
vs
Pándi Balázs on drums

B.L.I.M. (TCR, Track - UK)
PALOTAI (Tilos)
VIDA G (AllNightBreakz)
VIDA L (AllNightBreakz)
MARKA (AllNightBreakz)

AFTER DJs 06:00-14:00
Beta | Kühl

Blim (TCR, Track - UK)

A drum & bass-ből break tempóra átigazolt B.L.I.M. már lassan hazajár Magyarországra, de megérdemelten, hiszen mindig nagy bulit csinál. A zenébe veszett fiú '97-ben a sebesség- és kiadó váltás (Botchit & Scarper) után végleg letette névjegyét break körökben Chronologic című örökzöld darabjával. 2001-ben a TCR vette gondozásába, ahol Modernism mix cd-jével felvonultatott néhány friss darabot az akkor induló saját labeljéről, a Track-ről. Ezt követően néhány remix darab került az étlapra: a dnb oldie Blame '92-es megaslágere, a Music Takes You Blim átértelmezése Breakspoll remix díjat hozott neki, majd nem sokkal ez után polcokra került első, Lost In Music címre keresztelt szerzői albuma. A véget nem érő turnék és felkérések által maga mögött tudhat számtalan sikeres bulit: Kinától Új-Zélandon át Szingapúrban, és Sydneyben is felcsendültek a 130 bpm körüli ütemei. 2007-et írunk és lelkesedése nem apadt: Blim vs Diverted's Give and Take című új megjelenése alkalmából saját partisorozatot indít Tracktion néven, valamint szintén ezen a címke alatt hétfőnkénti rádióműsort az I-Breaksen. Sőt a myspace verebek azt is csiripelik, hogy Boy Meets Monkey néven új album is készül.

aug. 11. szombat - drum and bass

A-SIDES - (Eastside, Metalheadz - UK)
DJ LEE (Metalheadz - UK)

BAL (Bladerunnaz, Different Drum)
SAFAIR (Tactile)
SIZENINE (Bladerunnaz)
LONGMAN (Tactile)
STATIK (Beatpoint)

AFTER DJs 06:00-14:00
André | Slide

A-Sides (Eastside, Metalheadz - UK)

A-Sides ott volt a drum and bass születésénél, majd Nathan Haines szaxofonos segítségével Sci-Clone néven át is formálta azt. Kiadója az East Side, amely a jump uptól kicsit elkanyarodva változatos, de mindig táncos zenéket hozott ki és a Fuze, ahol a kísérletezősebb zenék jelentek meg, például másik alteregója a The Vagrant nevével fémjelezve. A két kiadónál egy-egy lemez erejéig megfordlt a drum and bass színe -java Digitaltól Calibréig. A-Sides kitűnő DJ, aki nem csak technikájával, de ízlésével is kiemelkedik a sorból.

DJ Lee (Metalheadz - UK)

Lee karrierje a brit tánczenében a '80-as évek végén kezdődött. Első állandó fellépőhelye a swindoni The Brunnel Rooms klub volt, ahol ő, Doc Scott, LTJ Bukem, Grooverider és Fabio voltak a rezidensek. Szettjei akkora hatással voltak az ide látogatókra, hogy a szigetország minden részéből elkezdték bombázni fellépési ajánlatokkal.
Danny Bukem '94-ben a Soho-beli Mars klubban elkezdte a "Speed" elnevezésű, úttörőnek számító partysorozatot. Ő és Fabio voltak, akik az első drum and bass esteket meghonosították London West End negyedében. Szükségük volt rezidensekre, akik lépést tudnak tartani Fabio és Bukem újszerű zenei hangzásával. A két mester mellé Doc Scott, Kemistry és Storm, valamint Lee kapott felkérést a megtisztelő pozició betöltésére. Ők lettek a hely állandó lemezpörgetői.
Lee neve egybeforrt a Metalheadz csapattal és a Timeless kiadóval, ahova Atlas nevű labelének jegelése után vissza is tért. Az osztrák D.Kay segítségével producerkedik is, közös számaik többek közt Matrix Metrójánál, a Hospitalon, valamint a Metalheadz kiadónál jelentek meg.



aug. 12. vasárnap - drum and bass

EQUINOX (Scientific Wax, Bassbin, Inperspective - UK)

INK (Renegade Hardware, Metalheadz - UK)
STEALTH (Bladerunnaz)
MIGU (Black Hoe)
SAMULKOW (Black Hoe)
INF (Braindeath)
SKIZOID (Braindeath)
PANKA (IPC)

AFTER DJs 06:00-14:00
Slide | Lank

Equinox (Scientific Wax, Bassbin, Inperspective - UK)

Equinox igazi drum and bass veterán, hiszen már 1992 óta lemezmegjelenésekkel van jelen a jungle/dnb terepen. Mint oly sokan ebben a világban a dél-londoni fiú is a dub, soul, jazz, funk zenéken nevelkedett, később rákattant a Detroit technóra és acid housera. Később a rave korszak őt is beszippantotta, de mindig is jobban érdekelte a zenék ütemközpontúbb ága.
A '90-es évek elején szerzett egy Amigát és egy dobgépet, amivel zenét kezdett faragni. Megismerte Bizzy B-t, akivel zenélni kezdett, sőt live-act-ként is felléptek. Mániákusan mintázta a régi soul-funk számok dobjait egyre vadabb ritmusképleteket gyártva, folyamatosan változtatva stílusán. A dobok mindenek felett - vallja.
Időközben Equinox feltámasztotta Scientific Wax nevű kiadóját, ahol 11 év után ifjú védence, Breakage jegyezheti a második korongot. Equinox zenéi eközben az újonc Subtle Audio, az IDM védjegy Planet Mu és a drum and bass no.1 Metalheadz kiadóknál jelennek meg.

Ink (Renegade Hardware - UK)

Ink 1992 óta pörgeti a lemezeket, akkoriban kalózrádiókban játszott a bulik mellett, az egyik adónál akadt össze Loxy-val, akivel azóta is sokat dolgozik együtt. A Metalheadz csapatba Kemistry és Storm révén kerültek be, de csak jóval később, 2002-ben debütáltak a kiadónál, a Twisted Third Mind EP-vel. Közben a durva drum and bass központi kiadójánál, a Renegade Hardware-nél is aktívak, számos maxi, EP és albumos szereplés öregbíti nevüket külön is.
Ink saját kiadót is irányít Architecture néven, itt producertársaival (Loxy, Dylan, D. Kay, J Dub) egy nagylemezt is jegyez Can U Draw Sound címmel.
Ink, elválaszthatatlan társa Loxy, valamint Dylan és Keaton jungle iránti szeretete kelti életre a rövid ideig működő Four Horsemen projektet, amelynek tagjai akkori szerzeményeikkel életre keltik a neo-jungle-t és bulikon a négyes egész éjjel adagolja az újkor és a régi idők hip hop mintákra épülő kemény dzsungelhangzását. Ink és Loxy a gyökereket sem felejti: Fifth Element néven néhány haverjukkal nemcsak hip hop alapokat gyártanak, de a mikrofont is magukhoz ragadják.
A 2004-es évben a Metalheadz újraindított remixeklabelén, a Razor's Edge-en öltöztették modern köntösbe Goldie klasszikus, Angel című számát úgy, hogy közben hűek maradtak az eredetihez.
Mint sokan mások, Ink és Loxy is felfigyelt a kanadai színtér producereinek friss, mégis a drum and bass-ből oly sokat hiányolt régi hangulatot visszahozó hangzására. Ezekből igazolt az Arcitecture jónéhányat a Stranjah and Gremlinz párostól, Outlook-tól, Visionary-től, akik Loxy új Karma nevű kiadójánál, a Soul:R-nál és a Metalheadznél is jeleskednek majd.

aug. 13. hétfő - hip hop

DJ PETER PARKER (Fingathing, Grand Central - UK)

AKKEZDET PHIAI + BOBAKROME live band
KRIME FEST
FREQUENT (Wacuum Airs)
NICE (Wacuum Airs)
SAIID (Wacuum Airs)
SUHAID (Bomb The Jazz)
PEDRO (Tilos)

AFTER DJs 06:00-14:00
Marvin | Candyman

Peter Parker (Fingathing, Grand Central - UK)

Peter Parker egy Crewe nevű angol kisvárosból származó művésztanonc, aki az iskolát maga mögött hagyva a Juice című film hatására állt a lemezjátszók mögé. Néhány év gyakorlás, és kitartó munka után jelentkezett az angol DMC bajnokságra, ahol harmadik helyezettként állhatott a dobogóra. Alig két héttel később egy helyi zenekar befogadta, akikkel éveken át turnézott a világ körül kitartóan pörgetve a lemezeket. A bandában ismerte meg Sneaky-t akinek nagybőgő tudásával, valamint egy régi sulis cimborával Chris Dury-val megalapították saját formációjukat, a Fingathing-et. Azóta Manchesterbe költözött, és bár bekerült egy másik bandába is (Realdolls), önálló LP-je hamarosan a polcokra kerül, amelyet Parkertron néven készít.

aug. 14. kedd - drum and bass

TAXMAN (Ganja - UK)

DJ MADD
NORM (Weekandbass)
VITYOO (Weekandbass)
IB (IPC)
SICKBOY (Weekandbass)
AXIM&LIKVID (Szolfézs)

AFTER DJs 06:00-14:00
Blackman | ManicN

Taxman (Ganja Rec. - UK)

Dominic Tindall alias Taxman mondhatni jump-up családból származik: testvére, Adam (és társa Jake) már több mint egy éve erősítette a Formation tábort Generation Dub névre keresztelt duójukkal, ami producerkedésre buzdította a fiatalabb öcsit is. A hangzás nem esett messze a G Dub-tól: régi filmekből vett szövegek, sistergő dobok, valamint a komikus basszusok mind jelen vannak, bár tagadhatatlanul hozzátett valamit, ami miatt egyre több nem jump-up orientált szettben is feltűnnek zenéi.

Bár első megjelenései nem hagytak mély nyomot a nagykutyákban, 2006-ban mondhatni meg írta a tökéletes jump up nótát Too Bad címmel, de nem árt megemlíteni Embalmer névre keresztelt felezett ütemű wobble csodáját is. 2007-ben tovább dübörög a vobvob-láz: már boltokban a szintén slágergyanús Moonraker, amelyet hónapok óta szinte minden Friction, Marky, Hype szettben hallhattunk. Szintén most került polcokra a Total Science alteregó Splittin Atomsnak készített remixe, valamint Hype Ganja Records-án is EP-vel fog jelentkezni, melyen DJ Friction Robocop slágerét öltözteti Taxman ruhába.

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Kapcsolódó cikkek

  • PrimeFM – a house helye!

    Újra itt a nagy csapat! Immár egy hónapja, hogy elindult egy új online rádió Magyarországon, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemcsak a fülnek, de a szemnek is megadja, ami jár neki… A PrimeFM a hazai house nagy úttörőiből és fiatal ízlésformálóiból verbuvált egy olyan ütőképes kollektívát, amivel felül kívánja írni a régió e-zenei rajongótáborának igényeit, szórakoztatva nevel, és persze nevelve szórakoztat.

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó