Pulzar

Partyajánló

Richard Dorfmeister @ A38, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. február 24.
Helyszín A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus House, DownTempo, Trip-hop, Breaks,
Chill Out
Richard DorfmeisterNéhány nappal a brit DJ-sztár, Gilles Peterson fellépése után a finom, elegáns, középtempójú elektronikus zenéket kedvelők újabb kultikus figurája érkezik az A38 Hajóra.A38, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Richard Dorfmeister @ A38, Budapest

Néhány nappal a brit DJ-sztár, Gilles Peterson fellépése után a finom, elegáns,
középtempójú elektronikus zenéket kedvelők újabb kultikus figurája érkezik az A38 Hajóra.

A „bécsi iskola” egyik alapítója, Richard Dorfmeister mutat be egy kis lazulós, dubosfunkos DJ-szettet. Az osztrák úriember mellett a kitűnő, fiatal zenekar, a nu jazz és az elektronika határvidékén egyensúlyozó Singas Project, illetve DJ Infragandhi lép fel. Lassan másfél évtizede, hogy két bécsi dzsessz- és partimániás fiatalember gondolt egyet, és friss kiadót gründolva megjelentette első, mindössze négy számos EP-jét. Peter Kruder és Richard Dorfmeister talán nem is gondolta volna, hogy a kilencvenes évek egyik legerőteljesebb európai stílusirányzatát indítja útjára, melyet úgy neveznek, hogy „bécsi downtempo”. A kis kiadó, a G-Stone igazi birodalommá nőtt, Kruder és Dorfmeister pedig - bár együtt immár egyáltalán nem dolgoznak - külön-külön projektek tucatjait hozta létre.
A sokadszorra Magyarországra látogató Dorfmeister elsősorban a Toscával szerzett hírnvet magának, az utóbbi időben pedig a Madrid de los Austrias duóval dolgozik együtt. Ezúttal DJ-szettel érkezik az A38-ra, és akik látták már korábban (például amikor a Vasúttörténeti Parkban a februárban az A38-on szintén megforduló Earl Zingerrel lépett fel), nagyjából sejthetik, mire számíthatnak: finom, elszállós dubokat váltó nu jazzek, hiphopok, laza house-ok - egyszóval minden, ami a bécsi iskolát naggyá tette az elmúlt tizenöt évben.

A Singas (azaz szénsavmentes) Project dzsessz, break’n’bossa, acid jazz, swing, triphop, folk, hatások és elemek ötvözetét játssza, szénsavmentes felfogásban. Az alapítók (Kores és Zozo) két éve kezdték el a buborékmentesítést, azóta a műsor csak még izgalmasabb lett. A fiatal, ám annál sikeresebb zenekar immár első nagylemezénél tart, miközben számai az easy listening válogatáslemezek kedvelt darabjai, legutóbb például a neves Café del Mar sorozat 13 lemezén szerepeltek. A zenekar különlegessége az elképesztő hangú énekesnő, Dalma, akinek lenyűgöző orgánuma leginkább Björkére és Róisin Murphyére emlékeztet.
Tagok:
Dalma: ének
Zozo: billentyűsök
Kores: basszusgitár, szintetizátor
Ádám: szaxofon
Csabi: dob
Lemezek
Merry-Go-Round, 2006

A saját bevallása szerint mindenevő Infragandhi állítólag egy sokkoló hatású Prokofjevdarab ösztökélésére döntött a dídzsézés mellett. Rakétasebességgel ívelő pályája az Est FM-nél kezdődött, majd a Rádió Café zenei szerkesztője lett. Itt szerkeszti azóta is a kortárs elektronikus zenék egyik legizgalmasabb műsorát, a Deck Attacket, és szervezi fáradthatatlanul az azonos nevű partisorozatot. És persze pakolja kitűnően koreografált szettjeit, melyekben világzenétől dzsesszig, funktól hiphopig minden csemegét megtalálhatunk.
www.g-stone.com
www.singasproject.com
www.myspace.com/singasproject
Az esemény támogatója a Közgép.


INFÓ:

Richard Dorfmeister (A) DJ-szett, Singas Project
DJ Infragandhi
2007. február 24., szombat 22h
Belépő elővételben: 3000 Ft, a fellépés napján: 3500 Ft.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó