Kevesen tudják, hogy a cider elkészítése 12 összetett lépésből áll; ahhoz, hogy minőségi ital kerüljön a poharakba mindegyiknek tökéletes összhangban kell követniük egymást: almaszedés, mosás, válogatás, préselés, almalé-koncentrátum elkészítése, víz hozzáadása, erjesztés, szűrés, ízesítés, minőség-ellenőrzés, hűtés / szűrés és palackozás.
Emellett a cidernek kiváló minőségű összetevőket kell tartalmaznia: a magyarországi márkák közül például a Strongbow az egyetlen, amelyik 50%-ban valódi gyümölcsből készül. A márka elkötelezett híve annak, hogy mindenki megismerhesse a minőségi cidert, ezért kreatív edukációs kampányt indít.
Egy Facebookon induló alkalmazás segítségével a ciderkészítés összes fontosabb fázisát bemutatja a Strongbow, ráadásul a felhasználókat is bevonja az ital elkészítésébe. Így mindenki elkészítheti saját, személyre szabott ciderét. A palackozott, virtuális Strongbow-t a játékosok saját nevükkel ellátott faládában oszthatják meg barátaikkal a Facebookon, sőt kis szerencsével akár a való életben is, hiszen 40 játékos névre szóló ládában kapja meg a négyféle Strongbow ízt tartalmazó ajándékot. Az applikáció az alábbi linken érhető el, és mától játszhatunk saját italukért:
A közösségi oldal azonban nem az egyetlen eszköz arra, hogy a fogyasztók alaposabban megismerhessék a minőségi cidert. A Strongbow cider-automatákat helyez el júliusban 10 budapesti helyszínen, ahol a járókelők egy alma felhasználásával készíthetik el az italt, bepillantást nyerve a minőségi, természetes almabor-készítés lépéseibe.
A természetesség, a gyümölcsösség a márka kulcsfontosságú jellemzője, ráadásul a Strongbow egyre több variánsát élvezhetjük. Az eddigi Gold, Honey, Red Berries ízek után nemrégiben új, bodzás ízzel bővült a márka kínálata. Az új világos alma cider a tündöklő bodzával, fanyar zöldcitrommal és élénk, virágos karakterjegyekkel, tökéletes harmóniát alkot a 4,5 százalék alkoholtartalmú italban.
Mi a cider?:
A cider egy hagyományosan almából erjesztett ital, 1,2 – 8,5 %-os alkoholtartalommal. Általában kifejezetten cider almából készül, ez adja karakteresen fanyar, gyümölcsös ízét. Az összetevők között gyakran találunk zöldalmát, de cider készülhet körtéből és barackból is. A variációk számának csak a ciderfőzők fantáziája szab határt, hiszen egyre több izgalmas ízzel találkozhat a fogyasztó, a déligyümölcsös változatoktól kezdve az egzotikus fűszeres kiadású ciderekig. Az ital szülőhazája Anglia középső, déli és nyugati részei, de évszázadok óta főzik és fogyasztják a Bretagne vidékén, Normandiában, Baszkföldön, Galíciában és Asztúriában, valamint a német Rajna-menti területeken.