Pulzar


Kövess minket!

CikkInterjú

Penetráns élményfelelős – interjú Sixszel

Létrehozva 2012-02-29
  Penetráns élményfelelős – interjú Sixszel150
 • Értékelés
 • Rövid link megosztani:
iWiW megosztás ikon

Penetráns élményfelelős – interjú Sixszel

Kevés olyan színes és sokrétű zenei szcéna létezik, mint az elektronikus. Az e-zene tulajdonképpen egy hatalmas nagy olvasztótégely, ahol rengeteg kivételes egyéniség találta meg az önkifejezés valamilyen formáját, legyen az DJ, producer vagy éppen VJ. A közönség is legalább ilyen színes és változatos, legyen szó bármelyik stílusáról vagy szakterületéről az e-zenének. Vannak, akik e képzeletbeli torta több szeletében is megtalálták a számukra legízletesebb falatokat, és mint egyszemélyes „nagyüzem” ontják a kreativitásuk gyümölcseit több fronton is a nagyérdeműre. Nos, éppen ilyen vehemens és szuggesztív személyiség Six is, akit sokan és sokféle szerepben ismerhetnek a hazai (és immár a nemzetközi) elektronikus zenei színpadon. Akik személyesen ismerik, azoknak talán már nem is meglepő, hogy újabb meglepetéseket fundált ki, amikkel tovább gazdagítja az e-zenei palettát…

Úgy hírlik, történik valami újabb érdekes dolog a vizuális színtéren…

Pár hét és végre elkészül a NIGHT SHIFT DOCUMENTARY című  film, amit SanFranciscoBeat barátommal készítünk. Ez egy nagyon fontos alkotás lesz a magyar elektronikus zene életében, mert egyrészt egy emberibb oldalt mutatunk a szereplőkből, másrészt talán sikerül megváltoztatnunk azt a negatív szemléletet és lemosnunk a sok stigmát, amit az utóbbi időben az underground szcéna kapott.

Mennyi munkátok van a filmben?

Talán a fél életünk, nem tudom. Jó másfél, két éve kezdtünk el forgatni és még a múlt héten is vettünk fel anyagokat. Közben vágás, fényelés, vágás , fényelés, zene, zene, zene. Megszámolni sem tudom, hány munkaóra fekszik ebben a  hatvan perces moziban, de mindenképp érdemes volt megcsinálni, mert végre felnyílhatnak a szemek és a  minőségi tartalom  lesz a fontos, nem pedig a szépen becsomagolt parasztvakítás.  

Izgulsz a fogadtatás miatt?

Egyáltalán nem. Tudod, ezt a filmet – bár a szakmáról szól és a közönségnek készült – magunk miatt is meg kellett csinálni. A közönség bízik bennünk, a szakma is várja már, nem fogunk csalódást okozni.

Egyedülálló archívum, videócsatorna, rádióműsor, letölthető mixek. A Super8 háza táján várható valami újdonság mostanában?

Nálunk  mindig van valami újdonság. (mosolyog) Az első és legfontosabb hír, hogy a super8.hu-n folyamatosan bővül az adatbázis. A második hír, hogy sikerült megállapodnunk az Indavideo–val, úgyhogy március 1.-től ott érhetőek el a Super8 Privátfilmek nagyon jó minőségben. Kéthetente lesznek új videók  az oldalon, és sokkal szélesebb zenei skálán fogunk mozogni.

Kivel készíted majd az adásokat?

Kizárólag ketten , SeNoN – al ( Serkédi Nóra – a szerk.) jegyezzük a műsor mind a képi, mind a zenei részét. Itt annyi lesz az újítás, hogy a promóba kapott zenéket is fel tudjuk végre használni. Lesz olyan muzsika, ami nálunk fog debütálni. 

És a harmadik hír?

A harmadik hír a Nugen.fm –es rádióműsorhoz kapcsolódik. Kétórásra bővül az adás, és a magyar dj–k, producerek mellett külföldi előadók is hallhatóak lesznek.

Elárulsz néhány nevet?

Tényleg csak néhányat. Lesz például az ukrán Tvardovsky, a mexikói EvA Salgado, a görög Kassey Voorn, valamint a Bedrock legfiatalabb tagja, Richie G. és a szintén Bedrockos Stelios Vassiloudis. Természetesen a Groupie Booking művészei is tiszteletüket teszik nálunk.

Rengeteg mindennel foglalkozol. Van valami, ami még hiányzik a palettáról?

Szeretnék egy strasszköves fülest. (nevet) Komolyra fordítva, 2-3 terven töröm még a fejem.

Mindenképp szeretnék egy egészestés Super 8 –as filmet készíteni. Tulajdonképp ennek az előkészítő munkái már folynak. Reményeim szerint 2013–ban be is tudjuk mutatni.

Visszatérve a rádió műsorhoz, elég széles zenei skálán mozogtok. A te stílusodat is nehéz meghatározni. Nem félő, hogy nem talál értő fülekre?

Pont ez benne a lényeg, a változatosság. Ha rakaszkodnék egy stílushoz, gyorsan kiégne a sztori. Most viszont az is velünk tart az úton, akinek fogalma sincs az elektronikus zenéről. Az én stílusomra nem is szeretnék semmilyen bélyeget sütni. Világi zenéket hallhatnak tőlem, amibe nagyon sok stílus remekül megfér egymás mellett.

Hogy sikerült az orosz Sputnik fm-es bemutatkozásod?

Számomra nagyon nagy megtiszteltetés volt ez a felkérés. A két műsorvezető remekül elviccelődött azon, hogy vj létemre milyen zenéket szelektáltam és a műsoridő alatt és után is remek visszajelzések jöttek mindenhonnan.

Az oké, hogy több vasat tartasz a tűzbe, s folyamatosan törnek fel belőled aktív vulkán módjára az ötletek, de miből táplálkozik mindez? Mi a végső célod? Van valamiféle küldetéstudatod, vagy a spontaneitás híve vagy, avagy az alkalom szüli nálad az alkotót?

Szeretek adni. Egy kis színt, boldogságot vinni a hétköznapokba. Tényleg! Van a Trend című film / Groove/. Ennek a végén a partikat szervező srácot megkérdezik hogy miért is teszi mindazt amit tesz, pedig kockázatos, pénze nem nagyon van belőle... stb., stb. Erre azt mondja, hogy a biccentés /the nod./ 

’’Mert minden egyes parti végén jön egy ember /persze mindig másik/ és azt mondja: Köszönöm. Ez sokat jelentett nekem. Biccentek, és ő visszabiccent."

Ennyire egyszerű. Szeretek adni.

http://super8.hu/

http://soundcloud.com/super8privatfilm

http://nugen.fm/electronic-music/super8-radio-show/

Szöveg: V.A.M.P. (MMagdi) & SIX (Juhancsik István)

Még több Interjú

 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.
 • A nagy kiugrás - Mike Newman

  Él ma Magyarországon egy fiatalember, akit pár éve még mint popzenei producer ismert és emlegetett a szakma: Mike Newman. Ám két évvel ezelőtt történt valami, ami – úgyszólván – átdobta a túloldalra. Manapság neves nemzetközi elektronikus zenei kiadók és művészek köreiben mozog, dolgozik, és egyre több időt tölt utazással, lévén, hogy felszaporodtak a naptárában a külföldi fellépések dátumai. Közben idehaza is sok elismert DJ, sőt pl. a Music Fm is játssza a zenéit. Jó lesz megjegyezni a nevét, mert biztosan sokat fogunk még róla hallani!
 • A 'la Bohumil - The Compilation

  Bohumil talán sokak emlékezetében úgy él, mint egy igazi 21. századi vagány bohém kölyök, aki imádja az életet, a jó zenét, és még ráadásul átkozottul tehetséges is. A kamaszos szenvedély és lendület azonban az utóbbi 1-2 évben valami egészen éretékes együtthatóvá kristályosodott, amiben már a tudatosság kormányozza a – persze még mindig fiatal – művész hajóját. Kérdések és válaszok a változásokról, s meglepő fejleményekről egy elképesztően jól sikerült album kapcsán, amit idén őszre készített el Bohumil The Compilation címmel…
 • Foci, komolyzene és egyéb szenvedélyek: Karmatronic

  A Karmatronic készíthette idén a foci EB hivatalos UEFA megnyitójának zenéjét. Igazi sikersztori, és egy picit a miénk, magyaroké is, amire büszkék lehetünk. A megtisztelő feladat kapcsán készült interjúból Achillesről nemcsak az derült ki, hogy olasz származásához méltóan imádja a focit, hanem egyéb érdekességeket is elárult magáról. A kicsit szokatlan szóhasználat ellenére ráadásul ragyogóan beszél magyarul…

© 2001–2015 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó